1. Melaka River Cruise

Sambil bot anda menyusuri sungai, kamu akan dapat menyaksikan dewan bersejarah tinggalan Belanda, tangkas, kubu ufuk sungai serta 7 kelanjutan jambatan kuntet sekitar pemilik uang Melaka.

Engkau juga dengan dapat menengok keadaan Kesultanan Morten yang kerap diberi jolokan ‘muzium hidup’ sewaktu di dalam cruise berdurasi 45 minit tersebut.

Waktu terkemuka menaiki Melaka river cruise ialah saat malam. Ia lebih adem dan kau juga mahir melihat kernyitan lampu corak warni atas bangunan rapat dan graha di Medan Morten.

Bila anda bukan mahu mengikuti river cruise ini, ditemui laluan pejalan kaki tatkala sepanjang waduk yang larat anda terokai.

2. Pedalaman Morten

Masakan tidak, pengunjung akan bisa melihat kesemua rumah yang jumlahnya mepet 200 kelanjutan, merupakan satu buah perkampungan tradisional satu-satunya terletak di tengah-tengah Bandaraya Melaka, tersusun di bentuk tradisi sama ada dari segi bentuk tukil, tangga, warna dalaman selain cara menjadikan.

Lebih menarik http://www.pelancongan.net/2015/11/tempat-menarik-di-melaka.html, mereka yang datang di kampung konvensional itu berselesa melihat barangan antik diantaranya pinggan, tembikar, dan seramik lain di ‘Villa Sentosa’ terletak dalam hujung pedalaman itu bersampingan Sungai Melaka.

3. Pantai Klebang

Pungutan utama dalam Pantai Klebang ialah Bustel. Kalau nak tahu Bustel ini diartikan sebagai bilik pondok dalam bas! Pantai Klebang adalah pantai tambak yang dihasilkan sebab kerajaan zona untuk meningkatkan lagi wijaya pelancongan pada negeri Melaka.

Berhampiran secara Bustel tersedia Bus Cafe, ada gerai-gerai kecil yang menjual beraneka makanan 'street food'. Bahwa dah datang Klebang, tentu rasa 'coconut shake' yang sangat popular di kalangan masyarakat tempatan dan pelancong. Mantap! Lamun tak nak piknik pada pantai, boleh juga makan dalam bas itu sendiri. Ada disediakan meja merampas sebiji tingkah dalam kedai makan tu.

Slain itu, kamu boleh beriadah sambil main layang-layang pada pantai. Tersedia banyak bus shop yang jual layang-layang pelbagai design.

4. Muzium Kapal Terbenam

Melaka padat tinggalan cerita yang larat kita berlatih sambil berproses. Melaka sekaligus lagi menawarkan tarikan baharu dengan pengenalan Muzium Kulit Selam. Muzium ini diselia Perbadanan Muzium Melaka yang terletak yang Dataran 1 Malaysia Klebang.

5. Graha Terbalik

Utk mereka yang suka bergambar, jangan lepaskan peluang untuk beraksi dan bergelak ketawa di dalam Graha Terbalik Melaka.

Terletak dalam rumah pajak di daerah Mahkota Perarakan, rumah tersebut nampak teratur dari pendatang. Akan tetapi dalam dalamnya seluruh perabot dipasang terbalik.

Dr katil tatkala bilik tidur sehinggalah bilik air yang lengkap dengan tandus dan ubat gigi, segalanya dipasang tatkala siling. Bahwa anda bukan pandai berposing, jangan hidup, ada wejangan ringkas cara bergambar dalam anda pastikan hasil dikau lebih lucu.

6. Wildlife Theatre

Pungutan Wildlife Theatre di Pulau Melaka ini adalah mono taman pertunjukan haiwan yang agak berbeza dari mayoritas tempat tarikan haiwan di Melaka.

Disini, anda & anak-anak piawai berinteraksi dan belajar mengenai haiwan sebagaimana dalam kualitas haiwan. Dan berbeza dengan zoo, kamu dapat memegang haiwan ini, mendengar petunjuk tentang haiwan dan bertanya soalan.

tourism-melaka.jpg

Dan jika anda tetap terlepas pertunjukan haiwan di zoo, teritori ini melepaskan anda kesempatan menyaksikan sandiwara haiwan seperti singa samudra dan lain-lain lagi.